Thailand 1-28 februari 2011

Just nu orkar vi inte gora nagonting at bakgrunden eller headern pa den har bloggen. Men da vi har tillgang till internet sa tankte vi skriva och lagga ut bilder,
sa ni dar hemma som ar intresserade av att veta vad vi gor pa var resa far se det :).

I sondags (30 januari) paborjade vi, Evelina och Emma, var resa till Thailand. Vi flog da till Stockholm dar vi sov pa ett hotell utanfor Arlanda.



31 januari
akte vi vidare mot Thailand. Vi mellanlandade i Moskva dar vi var i 2 timmar innan vi sen paborjade var 9 timmars resa mot Thailand.


Emma pa flygplatsen i Moskva

1 februari landade vi sa i Bangkok och da var vi ratt sa sluta efter att ha sovit daligt pa flyget och missat en hel natt. Det var ratt jobbigt da det sen visade sig att klockan bara var nio pa morgonen har i Thailand.
Vi tog oss till Khaosan Road, som ar en stor Backpackergata i Bangkok, dar vi letade upp ett hotell for 80 kr per person och natt. Ett tecken pa att vi var ratt sluta var att vi var tvugna att fraga vilken dag det var och att vi senare pa kvallen, da det var dags for middag, insag att vi inte atit nagot pa 12 timmar!!
Under dagen tog vi det lugnt, solade och badade i hotellets takpool pa 7 vaningen. Pa kvallen shoppade vi lite innan vi gjorde en tidigkvall.


Vid hotellets pool


Idag (2 februari) startade vi dagen med att ta en tuk-tuk (liten typ, "flakmoped" pa tre hjul som fungerar som en taxi) in till Bangkok city. Det var en ganska haftig upplevelse att aka "fritt" pa Bangkoks fyra-filiga gator dar folk kor som darar, dom tranger sig forbi varandra och kor MOT trafiken! Val inne i centrum gjorde vi en shoppingtur pa MBK Center, som ar ett av Asiens storsta shoppingcentrum!


Galen trafik i Bangkok

. Sedan tog vi oss till Platina center, vilket var ett paradis! Vi hann dock bara ga pa 3 av 7 vaningar, sa ett till besok har redan planerats in till hemvagen! Vi var tvugna att ta en paus i shoppandet da blodsockret borjade falla och tog en fika innan vi shoppade vidare.

 
1. Kaffe Mocha och kaka
2. Till kaffet skickade de med sota bokstavskex, och efter fikat blev vi ratt sa feta!

 Detta shoppade jag idag:


Eftersom vi inte har nagon klocka med oss sa inhandlade jag en idag. 40 svenska kronor fran MBK.


Shortsdress 50 kr, klanning 40 kr, dom andra tva minns jag inte ens priset pa men nagot liknande. Mobilvaska 30 kr, tva halsband for sammanlagt 40 kr och tre nagellack for sammanlagt 20 kr.

Nu ska vi snart ga och ata middag och sedan blir det att prova dagens inkop, eftersom man inte far prova kladerna i butikerna har :S. For att sammanfatta dagen sa har vi med andra ord inte blivit ett dugg bruna i det 30-gradiga Thailand, men daremot fatt en hel massa shopping med oss :).

Ha det bra dar hemma, folj oss garna pa var resa och lamna en kommentar :).

Slasch Evelina

Trackback
RSS 2.0