Kanchanaburi

Imorse lamnade vi Bangkok och akte till Kanchanaburi. Vi blev avslappta pa hotellet dar vi sen ska spendera natten. Efter lunchen blev vi upphamtade igen och sa akte vi till The Tiger Temple har i Kanchanaburi.
Det ar ett stalle dar munkar uppfostrar och tar hand om hemlosa och utrotningshotade tigrar. Vi fick se alla mojliga djur som antiloper, honor och tuppar, hastar, kor, vildsvin och dromedarer. Men hojdpunkten var ju saklart tigrarna! Eftersom det var ett buddhistiskt tempel vi besokte sa var vi tvugna att tacka axlar och ben, sa snacka om att det var varmt da termometern narmast visade 40 grader!

 
 


Mamma & pappa, ska ni inte gora om eran grillring till ett tigerbad ocksa?:)


Emma och hennes buffalovanner

Efter tva timmar dar akte vi vidare till Kwain Bridge och Dodens jarnvag. Det ar en bro som byggdes under andra varldskriget och jarnvagen ar 420 mil och gar mellan Thailand och nagot mer land. Jarnvagen kallas for “Dodens jarnvag” eftersom 100-tals manniskor miste livet medan dom byggde jarnvagen under kriget. Vi har inte helt fatt historian klar for oss eftersom guiden inte kunde folja med idag och da vi fragade var chauffor (som faktiskt var utbildad guide) sa forstod vi inte sa mycket. Det ar inte alltid det lattaste att forsta vad en mullig laspande thai I rosa troja forsoker saga...

 
Emma vid Kwain Bridge


Dodens jarnvag...

Nar vi kom tillbaka till hotellet sa la vi oss vid poolen ett tag innan vi gjorde oss klara och nu har vi precis atit middag.

Imorgon blir det vidare pa utflykt innan vi pa lordag borjar jobba pa brannan :). For farg maste vi fa innan vi blir annu mer utsatta att vara turistattraktioner... Nar vi var pa Tigertemplet idag sa ville en gubbe ta kort pa Emma istallet for pa tigrarna och vid dodens hjarnvag fragade en japansk tjej om jag kunde ta kort pa henne. Efter att jag svarat att jag sjalvklart kunde det sa blev hon overlycklig, ryckte aven dit hennes son och gav kameran till hennes man. Jaha? Jo hon ville inte att jag skulle ta kort AT henne utan MED henne!

Trackback
RSS 2.0